Turstier og vandring

Med utgangspunkt i Setran Gård har du tilgang på en rekke merkede turstier og turveier.

Galtnesmarka

Fra gården går det en nybygd turveg med universell utforming/ godt tilrettelagt til Galtneset hvor det er en unik geologisk severdighet med over 100 jettegryter og restene av et gammelt handelssted ved fjorden Galtneset natur- og kultursti (ut.no).

Galtnesmarka er et åpent og småkupert kystlandskap med furuhauger, myrer og bart fjell. Infotavler ved Setermyrene (turens startpunkt), ved jettegrytene og i Galtneset.

Setermarka

Fra gården går det også en turveg med universell utforming til en naturmøteplass i Setermarka.. Med inspirasjon fra det gamle sommerfjøset som har stått her, er det satt opp et bygg med tak og to vegger. Inne er det bord, benker og bålpanne. I tillegg er det lagt til rette for aktiviteter for barn og unge i tilknytning til bekken som renner forbi. 

Det er merket turveg videre opp til Setersetran og merket sti derfra til Lepptinden (358m.o.h.) Setermarka er et flott turmoråde med en mosaikk av skog, myrer og fjell. Informasjonstavle ved Setermyrene (turens startpunkt), ved naturmøteplassen og ved Setersetran.

Busta

Ca 5km fra gården i retning Geisnes er det merket sti opp til Busta (357 m.o.h.) med manoramautsikt mot storhavet Folla. Parkering og infotavle ved avkjørselen til kalkbruddet ved Øversetran (Fv776). På turen vil en også kunne se restene av et tysk Junker transportfly (JU 52).    

Busta (ut.no)

Torfjellet

Torfjellet reiser seg mot himmelen bak gården. Toppen av fjellet ligger bare på 100m.o.h. men utsikten derfra over gården, Opløfjorden og havet i vest anbefales på det sterkeste.

Det tar 10-15 minutter å gå opp. Det er bart fjell, så det kan være glatt i vått vær.