Guidet fisketur i Opløfjorden med strandhugg

Vi tar deg med på en fisketur i Opløfjorden. Etter hvert gjør vi et strandhugg og tilbereder noe av fangsten på bål. Og mens svartkjelen koker opp, forteller vi deg hva som skjedde med Opløfjorden som var en av landets rikeste sildefjorder.

Sesong: 1. mai - 15. september.
Tidsbruk: 3-5 timer.
Antall personer: Maks 4.
Pris: Se detaljer og pris

Nyttig informasjon: Informasjon om turen og Setran Gård, før vi starter. I turen inngår 3 – 5 timer med guide. Guiden er med på hele båtturen. Vi fisker og gjør strandhugg. Det serveres kaffe fra svartkjel og selvfanget fisk grilles på glørne. Viktig med varme og tette klær

Turbeskrivelse

Turen starter ved Setran Opplevelsesgård. Vi går ut med en 17 fots båt og viser dere den vakre «sørlandske» Opløfjorden med sine mange øyer, holmer og skjær. Vi finner alltid lune viker og gode fiskeplasser. Det er stort sett torsk, sei og makrell som biter først på kroken. Om bord i båten har vi fiskeutstyr til de som ikke har med eget utstyr.

På begge sider av Opløfjorden ligger det flere gamle fiskebondebruk, som i dag er ferieplasser. Historien om disse stedene tar vi underveis. Vi kan også se skuringsstriper og en rekke jettegryter som ligger i flomålet, som tydelige spor etter siste istid for 10.000 år siden. Det er vanlig å få øye på havørn, på jakt etter mat i fjorden.

Når vi er klare for en liten smak av «blodfersk» fisk og kanskje blåskjell, gjør vi et strandhugg på et egnet sted ute i fjorden. Vi sløyer og fileterer fisken, og lar måkene og ternene få et herremåltid først. Vi gjør opp bål og koker kaffen mens flammene er kraftigst. Mens vi nyter bålkaffen i fred og ro, brenner bålet ned slik at vi kan steke fisken på glørne. Fisken spises sammen med medbrakt flatbrød med godt smør på. Litt salt og pepper hører med.

Info

Turinfo

Guidet fisketur
Enkel
3-5