Turstier og vandring

Med utgangspunkt i Setran Gård har du tilgang på en rekke merkede turstier. Nærmest er Jettegrytene i Galtneset som er en unik geologisk severdighet med over 100 jettegryter, eller Setermarka med et mangfold av landskapstyper, som myr, bekkedaler, plantefelt, furuhauger og fjell.

Turstier i Setermarka

Setermarka er et godt utgangspunkt for opplevelsesrike fotturer. Masse kilometer med smale skogsveier, gjør det lettvindt å begå seg i marka. Du går gjennom et mangfold av landskapstyper, som myr, bekkedaler, plantefelt, furuhauger og fjell.

Det er oppmerket tursti til Torfjellet (utsiktspunkt), Nessa (naturmøteplass), Setersetran, Lepptinden og Galtneset (jettegryter fra siste istid). I vinterhalvåret kjøres det opp skispor etter de oppmerka turstiene, og isen på Setervatnet brukes til skøytegåing og isfiske. Grillhytta brukes som varmestue og samlingslokale. Åpen grue gjør det greit å lage mat og koke kaffe.

Jettegrytene på Galtnes

Galtneset natur og kultursti tar deg med til Norges største samling av Jettegryter. Ved Storhaugen, kun 2 kilometer fra Setran, kan du utforske mer enn 100 jettegryter i ulike størrelser og fasonger - dannet under istiden for over 10.000 år siden.

Guidet tur til 10 000 år gamle jettegryter i Galtneset

Vi tar deg med til Norges største samling av jettegryter, dannet under siste istid for over 10 000 år siden! Og mens svartkjelen koker opp, forteller vi deg hva som skjedde med det gamle handelsstedet Galtneset og Opløfjorden som en av landets rikeste sildefjorder. Sesong: 1. april – 15. desember. Tidsbruk: 3-5 timer guidet tur. […]