FRILUFTSLIV PÅ EGEN HÅND

Fiske, vandreturer og sykling

På gården Setran ligger alt til rette for en aktiv og naturlig ferie - rett ved gården kan du oppleve en av verdens største samlinger av jettegryter, eller gå en av de mange andre merkede turstiene. Du kan padle i kano og gjøre strandhugg på en av øyene i fjorden, eller fiske både i sjøen og i et av de mange innlandsvannene. Hva med en sykkel-fisketur?

Fiske

De mangfoldige fiskemulighetene, gården og stillheten er hovedgrunnen til at mange gjester kommer igjen år etter år. Med vår beliggenhet, kan vi tilby både sjøfiske, innlandsfiske og laksefiske i ett og samme område! Du vil oppleve å være tilnærmet "utenfor allfarvei" - du får fiske alene når du selv ønsker det!

Turstier og vandring

Med utgangspunkt i Setran Gård har du tilgang på en rekke merkede turstier. Nærmest er Jettegrytene i Galtneset som er en unik geologisk severdighet med over 100 jettegryter, eller Setermarka med et mangfold av landskapstyper, som myr, bekkedaler, plantefelt, furuhauger og fjell.

Sykkel

Hva med å ta med seg fiskestanga i sekken og fiske seg en sykkeltur innover marka langs de mange grusveiene ? Skrøyvdalsvegen fra Høylandet er også en flott sykkelrute for de som er ute på en litt lengre sykkeltur og vil ha en litt "villere" avstikker. Og selvfølgelig - fra Setran er veien kort ut til den vakre Namdalskysten og høydepunkter som sagaøya Leka, fiskeværet Sør-Gjæslingan, Rørvik og sjarmerende Abelvær. Vi gir dere tipsene !

GUIDEDE TURER MED BÅLKOS

Bli med oss på tur! Setran Gård kan tilby ulike guidede turer: Fiske- og kanoturer på fjorden, oterfiske i Setervatnet, fottur til Jettegrytene på Galtneset, laksefiske i Salsvatnet og fottur til samisk gravsted (Shamangrav) for å nevne noen!

Guidet tur til 10 000 år gamle jettegryter i Galtneset

Vi tar deg med til Norges største samling av jettegryter, dannet under siste istid for over 10 000 år siden! Og mens svartkjelen koker opp, forteller vi deg hva som skjedde med det gamle handelsstedet Galtneset og Opløfjorden som en av landets rikeste sildefjorder. Sesong: 1. april – 15. desember. Tidsbruk: 3-5 timer guidet tur. […]

Guidet fisketur i Opløfjorden med strandhugg

Vi tar deg med på en fisketur i Opløfjorden. Etter hvert gjør vi et strandhugg og tilbereder noe av fangsten på bål. Og mens svartkjelen koker opp, forteller vi deg hva som skjedde med Opløfjorden som var en av landets rikeste sildefjorder.

Gårdsbesøk og kontakt med dyr

Bli med vertskapet på en omvisning, hvor du kan få hilse på og kose med dyrene. Du må sikkert flytte litt på høna for å sjekke om hun har lagt egg. Tar du med geitrams inn til geitene, blir du satt stor pris på! Grisene er nysgjerrig på alle som stikker innom, og er eksperter på å løsne skolisser. Du får dessuten muligheten til å hilse på kaniner, ender, sauer med lam, katter, hunder og islandshestene Halur og Blossi.